Hoppa till innehåll

Oddset Matchen

I Oddset matchen behöver du endast pricka resultatet i en enda match. Det gör det enklare än andra spel där man måste lyckas få in fler resultat. På Oddset Matchen ska du istället sätta resultatet på en enda match. Sporter som erbjuds kan vara ishockey, fotboll, handboll och bandy. Du hittar vilka matcher som gäller på svenska spels hemsida.

Europatipset

Oddset Matchen - Ett anrikt spel

Oddset lanserades av Svenska Spel redan 1986. Samma år lanserades Trisslotten. Idag finns som bekant en rad olika odds-spel. Just Matchen har vunnit popularitet genom åren. En av anledningarna är kanske de rörliga oddsen och en annan att det kan vara förhållandevis enkelt att vinna. Det finns en rad olika insatser du kan sätta på oddset-spel.

Vad är odds?

Vad oss är kan behöva en snabb förklaring. Ett odds på 2 innebär att en händelse inträffar 1 av två gånger. Är oddset 3 betyder det att det inträffar 1 av tre gånger. Om oddset är 15 inträffar det endast 1 av 15 gånger. Det ger ju bra vinstpengar men sannolikheten för vinst är betydligt lägre. Ett odds kan inte vara lägre än 1. Ett odds på 1 betyder ju att händelsen inträffar varje gång – 1 / 1.

Rörliga odds

När man spelar på Oddset Matchen är oddsen rörliga. Ju fler spelare som satsar på ett specifikt resultat, desto lägre blir oddset. Slutgiltigt bestäms oddsen vid spelstopp, så det är då du kan se hur mycket du kan vinna. Det här kan aningen vara nervkittlande eller irriterande. Ta hjälp av experter eller lita på din egen kunskap och omdöme för att sätta rätt resultat. Svenska Spel har egna ”robotar” som kan hjälpa dig med spelen.

Hur du satsar och spelar på Oddset Matchen

Oddset Matchen är ett enkelt spel. På spelkupongen, antingen hos ditt spelombud eller online anger du ett resultat som du tror på. Du kan spela på upp till 12 matcher per dag och kupong. Du väljer dock helt och hållet själv hur många du vill spela på. Du vinner naturligtvis om du sätter rätt resultat. Det är resultatet efter matchtiden som gäller. Din eventuella vinst bestäms av din insats och oddset. Eftersom oddset är löpande sätts det först efter spelstopp.

Insatser på oddset matchen

På Oddset Matchen kan du som minst spela för 10 kr och som mest för 500 kr. Din eventuella insats multipliceras sen med det slutgiltiga oddset, om du vinner. Kolla utbudet och ange antal mål för hemma och bortalaget. Det är efter du anger mål som du anger din insats. Du kan spela på upp till 12 matcher per kupong och dag. Fler matcher ger högre odds, men såklart lägre vinstchanser.

Oddset Powerplay

Spela hos Svenska Spel

Du kan enbart spela Oddset Matchen hos Svenska Spel eller deras ombud. Gör du det hos Svenska Spels hemsida klickar du bara in på Oddset Matchen. Här hittar du både aktuella matcher och kommande. Lägg ditt spel och följ resultat på ”Mina Spel”. Om du vill annullera ditt spel kan du göra det inom 30 minuter efter att du lagt spelet. Du kan dock inte annullera det mer än 5 minuter efter spelstopp.

Svenska Spel logo

Spela hos ett ombud

Det är lika enkelt att lägga spel hos ditt spelombud. Det kan dock även här hända att man ångrar sig. Liknande regler gäller som att annullera spel på Svenska Spels hemsida. Som tillägg måste du annullera spelet på samma ombud som du la spelet hos. Det måste även vara från samma terminal. Det har de full koll på hos spelombudet. Samma tider gäller för att annullera spel hos spelombud.

Systemspel

Du kan redan grunden i hur Oddset Matchen fungerar. Det är inga konstigheter. Det finns även möjlighet att ange fler slutresultat. Det är en form av hel- och halvgardering. Skillnaden är att det är målkombinationer i stället för matchkombinationer. Fyller du i för många variationer på mål kommer insatserna att skena i väg. Det kan vara idé att välja systemreducering. Då utesluter man hemma-, bortaseger eller oavgjort. Det ger lite billigare system.

Spela med Svenska Spels PIX!

Om du inte orkar läsa på är spelhjälpen PIX! ett alternativ. Då får man ett färdigt spel och göra väljer sin insats. Den tas fram utifrån lagda spel, odds på matcherna och delvis slumpen. Du kan även ändra i det spel som PIX! Föreslår. Sedan väljer du din insats och spelar.
PIX! Fungerar på:

 • Stryktipset
 • Europatipset
 • Topptipset
 • Måltipset
 • Trav & galopp
 • Powerplay
 • Bomben
 • Challenge
 • Matchen

Rättning och resultat

När du lagt dina resultat och satt ditt spel är det dags att både följa och rätta resultaten. Det finns många appar, spel och sidor på nätet som uppdaterar matcher i realtid. Resultat kan också kollar på Text-tv. Naturligtvis uppdateras resultat i realtid på Svenska Spels hemsida. Följa alla dina spel under ”Mina Spel”. Vill du ha det riktigt spännande följer du naturligtvis matchen direkt. Antingen gör du det på plats om du har möjlighet eller via någon livestreamad tjänst.

Spela reducerat på Europatipset

Chans till höga vinster på oddset matchen

På Oddset Matchen har du möjlighet till höga odds och fina vinster. Det är en av anledningar till populariteten genom alla år. Är du påläst och har lite tur, kan du göra stora vinster för små insatser. Matchen har en återbetalningsgrad på cirka 70%. Det är ungefär samma som Topptipset men högre än Stryktipset och Europatipset. Liknande återbetalningsgrad har också Lången och Powerplay. Storlek på din insats och slutgiltiga odds avgör din vinst.

Hur räknar du ut din vinst?

Du tänkte kolla SHL-matchen mellan Rögle och Oskarshamn. Du har läst statistik, kolla med experter och kommit fram till ett resultat. Du surfar in på Svenska Spel och satsar 100 kr på 4-1. Det är en liten vild chansning. Oddset visas som 12.32. Eftersom det är rörliga odds är det inte säkert det håller till spelstopp. Om du vinner är det dock 100 kr gånger oddset 12.32 = 1 230 kr. Inte illa!

Vilka dagar kan du spela oddset matchen på?

Till skillnad från exempelvis Stryktipset och Powerplay kan du spela Oddset Matchen varje dag i veckan. Eftersom det finns så många sporter att välja mellan finns det alltid någon intressant match. Du hittar aktuella matcher på Svenska Spels hemsida eller hos ditt spelombud. Du får max spela på 12 matcher per dag. Var även uppmärksam på spelstoppet, då allt spel på Matchen avslutas.

Strategi och tips

Oddset Matchen är handlar både strategi och tur. Du har en klar fördel om du är pålåst, känner till respektive lags målform, dess starka och svaga sidor. Statistik och nyheter är dina vänner. Det är inte fel att kolla hur andra spelar heller. Nätet är fullt av spelsajter med statistik och annat underlag. Du har alla möjligheter att ett teoretiskt övertag. I slutändan får du sedan hoppas på att bollen, pucken eller vad det må vara, åker i rätt mål.

Få koll på Europatipse

Fördelar med att spela hos ett spelombud

Behovet av att gå till en spelbutik är ju borta sedan många år tillbaka. Ändå fortsätter dessa spelombud leva och frodas. Och skönt är väl det. Den sociala aspekten är något som många traditionella spelare uppskattar. Här kan du träffa andra spelare och diskutera resultat. Hos spelombudet kan du ju också följa resultat. Kanske är de duktiga på andelsspel också? Kolla på diplom runt om i butiken hur de klarat sig tidigare.

Fördelar med att spela online

Det blir inte mycket enklare än att spela via Svenska Spels sida. Registrera dig med bankId. Sätt in och ta ut pengar via krypterade betallösningar. Du har dessutom full överblick över ditt spelande och riskerar inte att tappa bort några spelkuponger. Det går att spela via dator, mobil eller surfplatta. På Svenska Spels hemsida finns även analyser, laguppställningar och relaterade nyheter. Att rätta sina spel kan heller inte vara mycket lättare. Klicka bara in på rätt flik och se resultaten.

Text-tv live

Text tv måste väl ändå räknas till ett ganska traditionellt sätt att rätta sina spel. Vissa föredrar dock bekvämligheten i tv-soffan, med alla dess möjligheter. Om du ska kolla måluppdateringar och resultat, knappar du bara in på sidorna 557-559 för att se ditt spel live. Sedan håller du bara sidorna öppna och hoppas på att dit spel slår in.

Övriga Oddset-spel

Det finns sex olika oddset-spel hos Svenska Spel.

 • Oddset Lången, där du bara kryssar 1, X eller 2.
 • Oddset Bomben är en variant av Matchen, men här ska du förutse resultaten i 2-4 matcher. Här kan oddsen bli riktigt höga.
 • Oddset Live lägger du ditt vad efter att matchen börjat. Oddset Mix har flera typer av spel.
 • Oddset Powerplay, där du tippar 8 st hockeymatcher. Endast 8 rätt ger vinst.
 • Oddset Matchen, som du väl känner till nu.

Så många matcher spelas på oddset matchen

Det varierar lite från dag till dag men normalt kan du spela på allt från 1 match upp till 12 matcher. Din uppgift är alltså att tippa slutresultatet i varje enskild match. Du kryssar i hur många mål du tror bortalaget gör och samma sak för hemmalaget. Det minsta du kan satsa är 10 kr. Den enkla spelform är väldigt populär hos många spelare.

Du ser alltid de aktuella matcherna för några dagar framåt om du går in på Svenska Spels hemsida. Du kan även spela hos ett spelombud om du föredrar det. Om du går in på Oddset Matchen hos Svenska Spel ser du också när det är spelstopp för dagen.

Vad är utdelningen på oddset matchen?

Utdelningen beror på hur många matcher du plockar ut på din kupong. För varje match du lägger till kommer vinstutdelningen att öka. Dock måste du pricka in alla matcher för att det ska ge resultat. Det är alltså ganska svårt att få in alla rätt. Du kan dock räkna med hög utdelning om du får in flera av resultaten. Ett plus är att du kan spela på flera olika sporter som handboll, fotboll och ishockey.

Du kan antingen rätta din kupong live eller kolla resultaten i efterhand. Du kan till exempel se resultaten på text tv eller online. Det finns också appar där du kan få notifikationer om resultatet, bland annat Flashscore. Du kan också rätta kupongen live hos Svenska Spel tack vare deras målservice på hemsidan.

Så gör du den bästa analysen för oddset matchen

Det är inte helt enkelt att kunna förutspå resultaten för olika matcher. Även om du har bra koll på lagen är det svårt att veta hur många mål det kommer bli i en match. Kom ihåg att du måste tippa exakt rätt resultat för att kupongen för att få utdelning. Du kan dock läsa på om lagen och kolla statistik över målskytte och matchform. Kolla även om något av lagen har skador på nyckelspelare.

Om du vill öka dina chanser kan du också ta med flera resultat på kupongen. Du kan alltså kryssa i att hemmalaget gör 3 eller 4 mål. Då har du större chans men får betala ett högre pris.

Finns det spelsystem för oddset matchen?

Du kan inte spela system för Oddset Matchen vilket du kanske är van vid från Stryktipset och Europatipset. Däremot kan du använda dig av något som heter Xperten vilket är exklusivt för Svenska Spel. Om du väljer detta snabbspel behöver du bara i fylla i hur många rader du vill spela. Sedan sköter Svenska Spel resten. Det är 10 stycken experter som slumpmässigt tippar en kupong åt dig. Man kan till exempel jämföra det med en Harry Boy för travet. Det är väldigt bra för den som vill spela på Oddset Matchen men inte har tid att söka egen information.

Sammanfattning Oddset Matchen

Oddset Matchen är ett enkelt spel. Det är bara att förutsäga resultatet i allt från en till 12 matcher. Du vinner på att vara påläst men samtidigt spelar slumpen in också. I slutändan bollen och pucken rulla in i rätt mål, rätt antal gånger. Oddset Matchen är ett populärt spel från Svenska Spel och har funnits under en lång tid. Det är en utmärkt följeslagare om du ska kolla på sport på tv.

Vanliga frågor och svar

Du måste skapa ett konto på Svenska Spels hemsida eller besöka ett av deras spelombud. Sedan klickar du dig fram till Oddset Matchen och väljer de antal matcher du vill spela på.

Du vinner på oddset om du gissar det rätta resultatet i en match eller ett event. Du kan också välja att spela på andra odds som första målskytt eller resultat i halvtid. Din utdelning beror på oddset och vilken insats du spelar med.

För att kunna spela hos Svenska Spel måste du först skapa ett konto med ditt mobila BankID. Du måste vara minst 18 år och bosatt i Sverige för att registreringen ska gå igenom. Sedan kan du spela online eller hos ombud.

Det är främst svenska staten som ligger bakom Svenska Spel. De hade länge monopol på den svenska spelmarknaden men sedan 2019 kan andra spelbolag ansöka om svensk licens. Det innebär dock att Svenska Spel erbjuder fler spel.

Det är olika tider varje dag och beror på när matchen börjar. Normalt så är det spelstopp en minut innan avspark. Tiden för spelstopp varierar alltså mellan de olika matcherna.