Hoppa till innehåll

Oddset bomben

Svenska Spels Bomben introducerad i början av 2000-talet. Det kom efter att ett liknande spel gjort enorma framgångar i Finland. Oddset Bomben är ett sportspel som kombinerar kunskap med lite tur. Här spelar man på slutresultatet i mål, i exempelvis hockey, fotboll och bandy. En ”bomb” som träffat riktigt rätt var kombinationen Bollnäs-Sandviken 3-1, Edsbyn-Vänersborg 8-3 och Västerås SK-Villa-Lidköping 9-4. Fyra kompisar som träffade rätt fick dela på 2,6 miljoner.

Europatipset

Dagliga matchförslag för oddset bomben

Svenska Spel tar fram ett antal matchförslag. På Svenska Spels hemsida finns detaljerad information om att som rör spelet. Ett spel har ofta matcher inom fotboll och hockey. Det kan även vara bandy och innebandy. Antingen lägger du egna spel eller tar hjälp av Svenska Spels verktyg PIX!. Du kan även vara med på andelsspel och lita på andra spelares expertis. Då har du möjlighet till större spel till ett lägre pris.

Spelguide för oddset bomben

Det är enkelt att spela Oddset Bomber på Svenska Spel. Välj mellan enkelrad, systemspel eller automatiskt genererade expertrader från PIX! När du har din kombination klar är det bara klicka på den kupong du vill spela på. Lägst insats per rad är 1 kr. Minsta belopp att satsa 10 kr. Max belopp att satsa är 50 kr. Beroende på hur Svenska Spel har gjort sitt urval, tippar du på mellan 2 – 4 matcher. För vinst gäller alla rätt.

Läs på

Hos Svenska Spel finns den mesta information du behöver. Här finns information om lagen, matchhistorik och statistik. Med PIX! kan du få på tips matcher och resultat att spela. Ange bara hur du tror att slutresultatet blir. Sedan är det bara vänta på din vinst, eventuellt. Om din bakrundsinfo är rätt och spelet går din väg, kan du vinna höga belopp på låga insatser.

Systemspel

Systemspel på Oddset Bomben skiljer sig inte från andra systemspel. Du väljer bara flera tänkbara resultat viket ger fler spelrader. Du garderar ditt resultat och ökar både din vinstchans som din totala kostnad. Det blir dyrare men lite lättare att vinn. Andra alternativ är att reducera ditt system. Med systemreducering utesluter du resultat. Du kan utesluta hemma- eller bortasegrar, oavgjort för alla matcher.

Andelsspel

Du kan hitta andelsspel både på Svenska Spels hemsida och app, samt ditt spelombud. Fördelen med att spela andelsspel från Svenska Spel online är att du köpa andelar från spelläggare över hela Sverige. Du kan även spela Bomben tillsammans med kollegor och vänner. När det är flera personer inblandade har man råd med en större rad och möjlighet till större vinst.

Rätta live på Svenska Spel

Det blir svårt att se alla matcherna du spelat på, oavsett hur sportintresserad du är. Har du inte möjlighet att följa matcherna live, kan du följa och rätta dem på Svenska Spel. Tillhör du fåtalet som inte har Internet finns alltid SVT:s text-tv. Hos denna trotjänare har spelare rättat sina rader i årtionden. Det är ett enklare gränssnitt, men resultaten uppdateras i realtid.

Vinster när det kommer till oddset bomben

Låga insatser och möjlighet till stora vinster. Det brukar locka spelare och så är fallet med Oddset Bomben. Lyckas man pricka i de där lite ovanligare resultaten kan man plocka hem riktigt höga vinster. Rent tekniskt ligger återbetalningsgraden på ca 65%. Fem procent från dessa 65 går tillbaka till Bombens rullpott. Den delas ut till spelarna i efterföljande omgång. Just dessa tillfällen kan vara läge att hålla koll på. Det finns inget vinsttak till skillnad från vissa andra spel.

Rekordvinster

Man läser då och då om rekordvinster. En har vi redan nämnt. En annan hög vinst var 2020 där tre personer fick närmare 1 600 000 vardera. Dessa tre hade fått in resultaten Luleå – Rögle 0-5, Linköping – HV71 2-0 och Örebro – Leksand 0-0. Det är svårt att veta hur det var i dessa fall. Många gånger beror dock framgång på rätt analys och komplett bakgrundsinformation. Det kan vara riktigt höga odds på Oddset Bomben, upp till 10 000 gånger pengarna.

Speldagar på Oddset Bomben

En av fördelarna med Oddset Bomben är att det finns matcher att spela på varje dag. Så är inte fallet med poolspel som exempelvis Stryktipset och liknande. På Oddset Bomben finns alltid någon sport i någon liga som man kan lägga ett resultat på. Oddset Bomben har spel från de högsta svenska ligorna i fotboll och hockey. Naturligtvis finns även de stora internationella ligorna som La Liga, Serie A, NHL och Premier League där.

Snabba tips för Oddset Bomben

Det krävs både tur och skicklighet om man vill dra hem drömvinster på Oddset Bomben. Ju mer påläst du är, desto mindre behöver du förlita dig på din tur. Du kan knappast läsa på för mycket med några saker att hålla koll på är:

  • Mål- och skottstatistik
  • Dagsform
  • Odds – jämför olika spelsajter
  • Hemma/bortastatistik
  • Hur det gått vid tidigare möten
  • Skador
matcher lottas på Europatipset

Tips och strategier för oddset bomben

Om du bestämt dig för att tippa själv finns bara en sak att göra. Det är att skaffa sig information. Ju noggrannare du studerar matchförutsättningar desto bättre. Du måste plugga målstatistik och ju mer underlag du analyserar, desto större är dina vinstchanser. Det finns inget vinsttak på Bomben så förhoppningsvis kan dina tidskrävande efterforskningar löna sig. Leta efter spel när jackpotten är som högst! På Svenska Spels hemsida hittar du mycket av informationen du behöver.

Svenska Spels PIX!

PIX! är en funktion från Svenska Spel som ger färdiga spel. Funktionen finns i dagsläget på Stryktipset, Europatipset, Topptipset, Måltipset, trav & galopp, Powerplay, Bomben, Challenge och Matchen. Med PIX! får du ett färdigt spel. Det tas fram utifrån en kombination av lagda spel just nu, odds på matcherna och slumpen. Du väljer själv vilken insats du vill lägga. PIX! kallades förr Xperten.

Spela Bomben online eller via spelombud

Det var längesedan man behövde gå till ett spelombud för att spela. Sedan spelbolagen tog sitt spel ut på nätet har spelande idag blivit extremt enkelt och smidigt. Idag har du valet att spela online eller hos ditt spelombud. Spelar du Oddset direkt hos Svenska Spel, via app eller hemsida, är det väldigt lättnavigerat och enkelt. Det krävs bara några klick sedan är du ett steg närmare storvinsten. Liknande funktioner finns ju hos spelombudet, men du måste gå dit först.

Cash Out

Cash Out är inte alltid möjlig. När den finns kan det göras löpande fram till matchslut. Beloppet som kan återbetalas påverkas av matchbilden. Vid vissa händelser som mål, VAR, utdelning av kort och liknande påverkas oddsen mycket. Då stängs cash out för en kort stund och knappen är nedsläckt. Cash Out kan användas upp till 30 minuter innan spelet startar för full återbetalning.

Rullpott

Efter varje omgång av Bomben läggs 5% av omsättningen i en rullpottsfond. Det är något som utfaller om ingen lyckas vinna en omgång. Pengarna läggs på efterföljande omgång. Svenska Spel lägger till pengarna för att göra omgången lite extra intressant. Vid dessa tillfällen är utdelningen större. Det är då det är läge att vara med. Det brukar även läggas ett antal extra andelar att vara med på.

Utdelning på Bomben

Även om Bomben går att spela tillsammans med andra är det inget andelsspel. Vinsten baseras inte på hur många andra som prickat rätt. Din vinst baseras helt och hållet på din insats multiplicerat med oddset. Har du fått in någon skräll kan den bli riktigt hög. Ännu högre utdelningar blir det när Svenska Spel skjutit till pengar från rullpotten, som sagt. Det finns inget vinsttak till skillnad från vissa andra spel.

Resultat

När du lämnat in ditt spel och matcherna startar börjar det roliga. Det är att följa matcherna och resultaten. Matcherna kan svänga snabbt, både till din fördel och nackdel. Svenska Spel har en utmärkt undersida för Bomben. Här kan du se hur det går i de olika matcherna och hålla koll på utdelningen.

Stryktipset

Måste man ha alla rätt på oddset bomben?

För att plocka ut din drömvinst måste du ha alla rätt på Bomben. Du måste pricka rätt resultat i två till fyra matcher. Det är inte en lätt uppgift. Förenkla för dig själv genom att gardera, lyssna på spelexperter eller vara med i andelsspel. Ska du spela själv får du se till att vara så påläst som möjligt. Endast då kan du pricka in de stora skrällarna.

Övriga Oddset-spel

Det finns sex olika oddset-spel hos Svenska Spel. Det är Oddset Lången, som du redan känner till. På Oddset Matchen ska du tippa resultat efter ordinarie matchtid. Här kan oddsen bli riktigt höga. I Oddset Live lägger du ditt vad efter att matchen börjat. Oddset Mix har flera typer av spel. I Oddset Powerplay ska du pricka åtta hockeymatcher. Slutligen har vi Oddset Bomben som du redan känner till.

Svenska Spels Oddset Bomben

Bomben är en form av poolspel som Svenska Spel lanserade under 2001. Det går ut på att gissa matchresultatet på två till fyra matcher. Du kryssar i det antal mål du tror att varje lag gör. För att öka dina vinstchanser kan du göra fler val. Vinsterna i Oddset Bomben kan bli riktigt höga emellanåt. Rekordet är än så länge närmare 2.6 miljoner kronor. Oddset Bomben är ett roligt sportspel som både kräver kunnande och lite tur.