Hoppa till innehåll

Topptipset

Topptipset påminner om både Stryktipset och Europatipset. Skillnaden är att du i Topptipset siktar på att pricka 8 matcher. I varje ruta står 1, X och 2. Klicka i 1 om du tror på hemma vinst och X på oavgjort. För bortavinst klickar du såklart in 2. Om du känner dig osäker på utgången kan du klicka i två eller alla rutorna. I de fallen har du halv- eller helgarderat.

Europatipset
topptipset

Var spelar jag på Topptipset?

Topptipset är ett spel från Svenska Spel. Precis som Stryktipset, Europatipset och annat går det endast att spela via Svenska Spels hemsida eller utvalda spelombud. Både har sina fördelar. Vissa gillar bekvämligheten att sköta sina spel online. Andra, kanske de lite mer traditionella spelar föredrar det sociala i att gå till ett spelombud. Läs nedan vad du tror kan vara rätt för just dig.

Spela Topptipset online

Att spela via Svenska Spels hemsida är både enkelt och bekvämt. Du registrerar dig och loggar in via BankId. Det gör att du aldrig behöver komma ihåg några inloggningsuppgifter. Att rätta spel och få översikt är också enkelt. Vissa kanske inte uppskattar den bristande anonymiteten med BankId. Det kan ju också vara möjligt att man spelar mer man borde, på en onlinetjänst. Insättningar går snabbt. Det finns flera inbetalningsmetoder. Även uttag görs inom en rimlig tidsgräns.

Spela hos ombud

Trots teknologins framsteg är det fortfarande många som gillar att gå till sitt spelombud. Det kan vara lite socialt att spela och följa skärmarna i butiken. Möjligen kan man få lite tips också genom att bara lyssna.  Det är enkelt att spela att spela hos ditt spelombud. Fyll bara i din kupong och lämna in. Har du frågor kan personalen hjälpa dig snabbt. När du är hos spelombudet kan du även se om de har någon bra vinnhistorik på andelsspel.  

Spela på topptipset

Man kan välja 1, 2, 5 eller 10 kr per rad i Topptipset. På exempelvis Stryktipset och Europatipset är radinsatsen endast 1 kr. På Topptipset multipliceras din vinst med radinsatsen. Har du en radinsats på 5 kr och går och vinner, multipliceras vinsten med fem. Spelar du system multipliceras även detta med radinsatsen. Vid spel hos ett spelombud får kupongen inte understiga 2 kr. På Svenska Spel hemsida kan man däremot spela för endast 1 kr. Sammanlagd insats max 20 000 kr.

Enkelspel

Om du är riktigt säker på din sak kan du spela enkelspel. Då använder du bara ett tecken på varje match. Ditt enda val är mellan hemmavinst, oavgjort eller bortavinst (1, X eller 2). Du väljer radinsats på 1, 2, 5 eller 10 kr. Din eventuella vinst utdelas då efter denna radinsats. Väljer du att spika alla matcher ska du kanske välja någon av de högre radinsatserna.

Halvgardering

Halvgardering betyder att du använder på tecken på en match. Du fyller alltså i två av resultaten (1-X, 1-2, X-2). För varje halvgarderingen du gör dubblas din insats. Det kan vara värt att notera. Gör du för många kan det bli riktigt dyrt. Samtidigt är halvgardering ett utmärkt sätt för att bättra oddsen på de osäkra matcherna.

Helgardering

När du fyller i alla tre resultaten på en match har du helgarderat. På Topptipset kan du helgardera upp till sju matcher. Tänk på att din radinsats tripplas för varje helgardering. Om du exempel har endast 1 kr i radinsats och helgarderar 7 matcher, hamnar den totala insatsen på över 2000. Spara ett par helgarderingar till riktigt osäkra matcher.

Andelsspel – Spela Tillsammans

Spela Tillsammans har funnits på Svenska Spel sedan 2019. Den låter dig spela tillsammans med vänner och kollegor. Ett lag på upp till 50 personer och därmed 50 andelar kan spela på Topptipset (och Stryktipset, Europatipset, Powerplay och Bomben). Det här ger mycket mer pengar att spela för, vilket ger fler garderingar och mycket större chans.

Öka chanserna att vinna på Topptipset

Topptipset är till stora delar ett skicklighetsspel. Naturligtvis finns ett mått av tur också. Bollen är ju som bekant rund. Ibland har den en möjlighet att studsa åt rätt eller fel håll, beroende på vilka du kryssat. Här kommer några tips vad du kan göra för att öka dina chanser. I grunden handlar det om at vara påläst.

Var påläst

De flesta tipsspel är kunskapsspel. Det lönar sig att vara påläst. Ju mer du vet, desto större är chansen att du lyckas pricka rätt. Läs på hur det är det truppen, hur är det med skadeläget och avstängningar. Hur är dagsformen? Hur ser vinstfördelningen ut historiskt mellan lagen? Titta på vad det är för typ av spel. Är laget iblandat i något viktigt internationellt spel? Nätet ger dig alla möjligheter att vara ordentligt påläst.

Gör inte som resten av spelarna (eventuellt)

Du kan se oddset på de olika utgångarna i en match. Spelbolaget brukar vara rätt skarpa när de sätter emot. De har erfarna och extremt pålästa personer som jobbar för dem. Folket brukar däremot spela mer med hjärtat än hjärnan. Ibland streckar de storlagen för hårt. Håll uppsikt för att hitta matcher där oddsen talat emot spelfördelningen. Strecka enligt oddsen.

Leta efter värdefulla spikar

Kryssar du bara favoriter blir det sällan några storvinster. Om du vill vinna de stora pengarna måste du hitta en rad som kan ge den. Du måste våga lite. Det gäller att få in en skräll eller två. Många kanske helgarderar där odds och spelfördelning är jämnt satta. Du kanske behöver välja sida för att kunna lägga helgarderingen på en skrällmatch.

Ha inte bråttom med att lämna in raden

Det kan löna sig att vänta in i det sista med att lämna in sin rad. Har du kolla på startelvan och skadeläget precis intill match är det också en fördel. Det finns egentligen inget bra med att lämna in sin kupong så snabbt som möjligt. Sparar du dig till precis innan matchstopp har du möjligt att ta del av den där sista avgörande informationen.

Rätta resultat på Topptipset

Du har fler val när du vill följa upp och rätta dina valda matcher på Topptipset. Vill du följa resultaten live kan du ställa in aviseringar hos olika spelsajter för de utvalda matcherna. Annars är det enkelt att gå in på Svenska Spels hemsida alternativt deras app. Där ser du alltid aktuella. Klicka bara in dig på Topptipset och rätt dag. Alternativt går du in och rättar automatiskt när allt spel är färdigt.

Vad händer om en match inte kan spelas?

Matcher kan alltid bli framskjutna eller inställda. Topptipset avgörs om sex eller fler matcher avgörs inom omgången. De matcher som inte avgörs inom spelomgången lottas. Direkt efter spelstopp sätter en slumptalsgeneratormatcherna. Naturligtvis spelar oddsen in vid lottningen. Ett resultat med lägre odds har större chans att dras och vice versa. Lottningen delas med Stryktips och Europatips vid de gemensamma matcherna. Om färre matcher avgörs ställs omgången in och insatserna återbetalas.

Maximera vinster på Topptipset

När du spelar Topptipset och andra poolspel från Svenska Spel, så spelar du i första hand mot andra spelare. Då får man fråga sig om man bara vill vinna eller maximera sin vinst. Vill man bara vinna är det ganska enkelt att spela favoritbetonat. Det kommer dock inte ge några större vinster. Chansen är att du får bättre utdelning att spela åtta matcher i kombination på Oddset. För att maximera vinsten på Topptipset gäller det att i första hand hålla koll på streckvärdet.

Vinstutdelning & Rullpott

Topptipset har en återbetalningsgrad på cirka 70%. För att få rätt till den måste du sätta alla åtta matcher på din kupong. I fler fall är vinsten inte tillräckligt stor för att betalas ut. I dessa fall skapas en rullpott. Denna har man möjlighet att ta del av nästkommande spelomgång. Vill man ha lite bra vinster gäller det alltså att hålla ögonen öppna efter dessa omgångar.

Topptipset Live

När man spelat Topptipset är det roligast att det följa det live. Det är de största matcherna som välja ut till Topptipset. De går att följa via tv eller streamingtjänster. Man kan även gå in på Svenska Spels hemsida och ta del av liverapporteringen där. Där får du rapportering om varje mål samt se hur stor utdelningen blir. Även andra spelbolag har liverapportering med aviseringar.

Hur ofta kan man spela Topptipset

Till skillnad från Europatipset och Stryktips erbjuds Topptipset flera gånger i veckan. Ibland går det spela varje dag. När det är gruppspelsmatcher från Champions League och Europa League kan man spela Topptipset med enbart dessa matcher. Det brukar vara populärt bland Topptipsets kunder. Annars brukar det vara blandat, med matcher från flera ligor. Spelstopp är en minut innan första matchen i omgången börjar. Undantaget är lördagar då spelstoppet alltid är kl. 15:59.

Sammanfattning

Svenska Spels Topptipset

I Topptipset från Svenska Spel ska du tippa resultatet i åtta matcher. Precis som stryktipset är det enligt 1-X-2-principen. Du vinner endast på åtta rätt. Spelet lämnar du in hos ditt spelombud eller online via Svenska Spels hemsida eller app.           Som med andra spelformer kan du gardera, spela andelsspel och mycket annat. Topptipset är ett enkelt spel, men vinsterna brukar inte vara jättehöga.