Hoppa till innehåll

Powerplay

Powerplay lanserades 2009 och har blivit allt populärare varje år. Av de sex är det klart ett av de populäraste oddsspelen. Det beror helt klart på att det är så lätt att spela. Dessutom finns det några olika sätt att spela det på, vilket förhöjer upplevelsen. Powerplay spelar du online via Svenska Spels webbplats eller app, alternativt via ombud. Du kan spela ensam eller i grupp.

Europatipset
bakgrundshuvud

Powerplay - En favorit bland oddsspel

Det var program som “Uno, kryss, due” som väckte svenskarnas intresse för den italienska fotbollen. Svenska Spel var inte sena att hoppa på trenden och startade något som hette Italienska Stryktipset. På den tiden var det alltså endast italiensk fotboll från Serie A och Serie B som fanns med på tipset.Det tog några år innan Svenska Spel lade till resten av Europa på tipset. Idag finns det matcher från alla stora ligor och cuper med undantag för Storbritannien. De har sin egna kupong Stryktipset. Det är det perfekta spelet för dig som älskar europeisk fotboll

Hur du lägger spel på Powerplay

Bläddra fram till Powerplay. Vid varje match står 1 X 2. Tror du på hemmalaget klickar du 1, på bortalaget 2 och om du tror oavgjort X. Du kan hel eller halvgardera, vilket påverkar din insats. Om du vill ha information om lagen är det bara klicka på lagnamnen. Då kan du se statistik, analyser och nyheter. När du klickat i alla matcher klickar du på betala. Sedan är det bara att vänta på vinsten.

Övriga spelformer

Det finns utökningar och alternativ till det vanliga Powerplay-tippandet. Ibland förekommer exempelvis Head-to-Head. Då ska man tippa vem av två spelare som gör flest mål i matchen. En annan variant är systemspel. Det är som att spela ett visst antal enkelrader men med några hel- och halvgarderingar. Ytterligare ett alternativ är att använda PIX! Då for du ett färdigt spel, som du kan ändra i och lägga en valfri insats.

Rätta din rad eller dina rader

Det finns flera sätt att räta ditt spel. Antigen går du in på Svenska Spel i efterhand och kollar om du vunnit. Du kan även klicka på ”Mina spel” under match och följa det live. Det är ett spännande sätt för att se om du vunnit. Vid liverättning kan du även se omsättning och förväntad vinst.

Lottning

Ibland kan inte en match spelas av olika anledningar. Då lottas resultatet. Lottningen tar hänsyn till odds. En match med lägre odds har större chans att inträffa. Lottade resultat redovisas ungefär 45 minuter efter spelstopp. Ibland kan det ta längre tid, om det saknas information om matchen kan återupptas inom spelutgången. Om minst tre matcher blir inställda kommer hela spelomgången återbetalas.

Spela reducerat på Europatipset

Spela och vinn på Powerplay

Som alla spel finns ett antal tips och strategier för att lyckas bättre. Här kommer några.

  • Läs på: Hitta information som kan ha värde för matchen. Kolla formkurva och hur det ser ut i truppen.
  • Spela med kompisar: Om ni är fler som spelar desto mer heltäckande system kan ni ha.
  • Ta hjälp av spelexperter. Om du inte orkar läsa på finns gott och tips på nätet. Du kan även använda dig av Svenska Spels PIX!
Spela tillsammans med andra

Andelsspel på Powerplay

Både på Powerplay och andra speltyper hos Svenska Spel är andelsspel mycket populärt. Antingen kör du andelsspel med kompisar, arbetskollegor eller med spelexperter. Det brukar finnas gott om andelsspel att gå in med insats på. Antingen kan du göra det på din lokala spelbutik. Alternativt gör du det online där du även kan se hur passa bra de olika andelsspelen gått historiskt. Andelsspel ger större chans att vinna, men fler att dela vinsten med.

Powerplay – enkelt att spela, en konst att vinna

Powerplay hos Svenska Spel omsätter stora summor varje dag. Det är enkelt att spela och kan jämföras med stryktips, odds och liknande spel. Det stora problemet är just att hitta de där åtta matcherna. Du måste ha 8/8. Det finns inga vinster om du prickar in 7 rätt eller mindre.

Skrällchans

Vill man ha bra utdelning är det inte lätt att pricka in alla matcher. Favoriter brukar sällan ge några bra vinster. Samtidigt är hockey ett snabbt spel där en självklar utgång snabbt kan ändras. Det finns stora möjligheter till skrällar. Är det du som hittar de där skrällarna har du möjligheter att gå därifrån med en bra vinst. Det är en bidragande del till dess popularitet.

Utbetalningsgrad

Svenska Spels Powerplay har en utbetalningsgrad på 70%. Det är ganska högt för att vara denna aktör. Både Stryktipset och Europatipset har lägre utbetalningsgrad. Turspelen har ännu lägre. Jämför man med andra aktörer är det dock inte allt för högt. Det finns andra spelsajter som har utbetalningsgrad på över 90%.

Radinsatser

När du spelar på Powerplay väljer du om du tror det ska bli hemma- eller bortavinst, alternativt oavgjort. Det är ju en variant av ett klassiskt tippningssystem. Möjligheten till halv- och helgarderingar finns också. Du kan satsa 1, 2, 5 eller 10 kr per radinsats. Den totala insatsen får inte vara högre än 20 000 kr. Det finns regler för sådant i Sverige.

Odds

Powerplay använder sig av löpande odds. De slutgiltiga oddsen fastställs först när samtliga vinstbelopp räknats samman. Man kan därför inte förutspå hur stor vinsten blir. En sak att ha ögonen på är Svenska Spels rullande pott. Vinster som understiger 10 kr hamnar här. Det kan ibland ge förutsättningar till stora vinster. Du kan se hos ditt spelombud eller på Svenska Spel vad potten är.

Vilka sporter och ligor kan man spela på?

Svenska Spels Powerplay spelas enbart på ishockey. Ligorna som gäller är framför allt National Hockey League (NHL) och Svenska Hockeyligan (SHL). Det är dels den internationellt mest intressanta hockeyligan och Sveriges högsta liga. Ibland kan andra ligor hitta in. Om du är hockeyintresserad är Powerplay en utmärkt kompanjon för att höja spänningen. Det kan också vara en bra introduktion till ishockey. Powerplay är enkelt att spela men svårare att vinna. Endast 8 rätt gäller.

Var spelar jag Powerplay?

Powerplay är ett officiellt spel från Svenska Spel. Det kan endast spelas på Svenska Spels webbplats, via deras mobilapp. Både på deras webbplats och mobilapp har även möjligheten att delta på andelsspel och läsa information. Du kan även lägga dina spel hos ett spelutbud. Där finns ofta också möjligheter till andelsspel. Butikerna är också duktiga att skylta med om de varit framgångsrika.

Oddset Powerplay

Begrepp att hålla koll på

När det gäller spelande finns alltid en massa termer och begrepp att känna till. De skiljer sig från spel till spel. Om du ska fokusera på ett spel för att bli bra på det kan det vara idé att lära sig lite om det. På Powerplay är det ganska enkelt, precis som spelet i övrigt. Du bör känna till följande begrepp: head-to-head, radinsats, spelstopp, lottning.

Head-to-head

Förutom att spela på själv matcherna finns också något som kallas hed-to-head. Normalt spelar man 1-X-2. När det gäller head-to-head ställs i stället två spelare mot varandra. Man tippar på vem som gör mest mål. Ganska ofta slutar spelarna mållösa, vilket för X till ett ofta givet val. Du kan även se hur svenska folket spelar, precis som på matcherna. Här kan det finnas chans att pricka in några skrällar.

Radinsats

Efter att du noterat antalet rader ska du välja radinsatsen. Du väljer mellan 1, 2, 5 eller 10 kr. Maxbelopp är som vi sa tidigare 20 000 kr. Kuponger med favoriter och färre streck kan få högre radinsats än tuffare mer osäkra omgångar. Du som spelare väljer slutligen hur du vill lägga ditt spel, om du inte köper andelsspel.

Spelstopp

Svenska Spel stänger spelet en minut innan omgången drar i gång. Därefter drar matcherna i gång och möjligheten att spela på Powerplay försvinner. Sitt alltså inte för länge och titta på dina rader. Om du är inne på Svenska Spels webbplats syns tydligt denna tid. Håll koll på inlämningstiden så du hinner planera hela ditt spel.

Lottning

Lottning inträffar om matcher inte kan spelas inom spelomgången. Det kan vara att de ställs in eller bara flyttas. På Powerplay följer lottningen oddsen. Lågoddsade matcher har alltså större möjlighet att dras. Det förklaras på Svenska Spels webbplats. Om tre eller fler matcher inte kan spelas inom spelomgången får man pengarna tillbaka.

Övriga Oddset-spel

Det finns sex olika oddset-spel hos Svenska Spel. Det är Oddset Lången, där du bara kryssar 1, X eller 2. Sedan finns Oddset Matchen där du tippar resultatet efter ordinarie matchtid. Oddset Bomben är en variant av Matchen, men här ska du förutse resultaten i 2-4matcher. Här kan oddsen bli riktigt höga. I Oddset Live lägger du ditt vad efter att matchen börjat. Oddset Mix har flera typer av spel. Oddset Powerplay känner du redan till.

Stryktipset

Sammanfattning Powerplay

Powerplay är en rolig spelform för alla spelare. Är du hockeyintresserad är det kanske ännu roligare. På Powerplay gäller endast 8 av 8 rätt. Några andra vinster ges inte ut. Du spelar 1-X-2 och ibland på spelare. Spela själv, med hjälp av experter, tillsammans med andra och andelsspel. Som med all odds och betting lönar det sig att vara lite påläst och uppmärksam för eventuella skrällar. Du spelar Powerplay hos Svenska Spel eller deras utvalda spelombud.