Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Allsvenskan odds

Allsvenskan odds

Allsvenskan odds

Ingen kan förbise hur extremt populärt det blivit att tippa på fotboll de senaste åren. Detta gäller inte endast för de främsta internationella ligorna, som Premier League och La Liga. Även svensk fotboll lockar allt fler spelare i landet.

Den högsta fotbollsserien i Sverige är Fotbollsallsvenskan och började spelas 1924 som en ersättning för det dåvarande “Svenska Mästerskapet”. Spelschemat för Allsvenskan är något unikt, då dess spelschema går från vår till höst.

Gillar du att spela på oddsen för diverse sporter och matcher rekommenderar vi definitivt att du tippar under svenska Allsvenskan. Då har du dessutom hittat helt rätt. Här kommer vi nämligen gå igenom allt du behöver känna till om Allsvenskan odds.

Föredrar du icke-sportrelaterade svenska spelformer kan https://www.lottoguiden.se/ hjälpa dig hitta andra alternativ.

Allsvenskan i fotboll 2022

Som tidigare nämnt går spelschemat för Allsvenskan från vår till höst, något som skiljer sig från ett flertal andra ligor i Europa. Därför kommer oddsen och spelalternativen på Allsvenskan skilja sig något från andra populära spelformer, som exempelvis Svenska Spels Europatipset.

Det betyder alltså att när andra europeiska ligor har ett uppehåll under sommaren så spelas svenska Allsvenskan i full fart. Utöver att det är helt fantastiskt för dig som fotbollsfan så är det även trevligt för dig som gillar att tippa på sporter. Då slipper du med andra ord vänta en hel säsong för att spela på fotboll.

Naturligtvis har detta även sina nackdelar. Då spelschemat inte följer övriga ligor i Europa så kan nyckelspelare försvinna under sommarens transferfönster till andra ligor.

Så spelar du på Allsvenskan odds

Att Allsvenskan är ett måste att följa med i är inga konstigheter. Men vill du krydda till spänningen ytterligare rekommenderar vi såklart att du gör detta genom att spela på oddsen också. Men hur? Det är inte så svårt.

Nu finns det egentligen två svar vi kan ge dig på hur du spelar på Allsvenskan odds. Är du helt ny till oddsspel hade vi egentligen behövt skriva en flera sidors introduktion till fenomenet. Det kräver nämligen att du är väl insatt i hur odds faktiskt fungerar, vilka risker som finns med spel om pengar och mycket mer. Grunderna rekommenderar vi därför att du sätter dig in i själv först och främst.

Att spela på Allsvenskan i sig är inte svårare än att spela på andra ligor. Du surfar rent och slätt in på ett spelbolag som har odds på Allsvenskan och tar det sedan därifrån. Olika spelbolag kommer erbjuda olika odds och olika spelalternativ, även om de troligen kommer att påminna väldigt mycket om varandra.

Under Allsvenskan och andra ligor kan spelare tippa på olika resultat, antingen under en specifik match eller under hela turneringen. Långsiktiga spel tenderar oftast att generera större vinster men å andra sidan är det svårare att vinna sådana. Kortsiktiga spel, som vilket lag som vinner vilken match eller hur många mål som görs under en match, är enklare att pricka rätt. Här tenderar utbetalningarna dock inte att vara så stora.

Fakta om Allsvenskan

Den första säsongen inom Allsvenskan spelades så tidigt som 1924, men det var först 1930/31 som ligan fick en SM-status. Det var även då Allsvenskan ersatte det så kallade “Svenska Mästerskapet” i fotboll. Någon gång under slutet av 50-talet låg Allsvenskan på toppen och fler svenskar än någonsin förut följde med under turneringens gång.

Än idag finns det ett otroligt intresse för Allsvenskan i landet. Idag kommer intresset inte bara från fotbollsentusiaster i landet, men även från de som gillar att krydda till upplevelsen genom att spela på oddsen.

Gentemot andra europeiska ligor är Allsvenskan tyvärr inte på topp. Faktiskt så räknas ligan som en av de sämre i Europa. Istället är det större ligor som la Liga, Serie A och Premier League som får uppmärksamheten riktad mot sig på internationell nivå. Dessutom har de deltagande lagen i Allsvenskan inte heller lyckats särskilt bra under de europeiska turneringarna som Champions League och Europa League.

Så spelas Fotbollsallsvenskan

Allsvenskan är en rak serie under vilken 16 olika svenska fotbollslag möts både på hemma- och bortaplan. Detta betyder att serien inkluderar totalt 30 omgångar under en säsong.

Tabellplaceringen för Fotbollsallsvenskan avgörs i första hand efter antalet poäng. Det vinnande laget får 3 poäng för varje vinst och varje lag får 1 poäng om en match slutar oavgjort. Efter de 30 olika omgångarna vinner det fotbollslag som ligger etta i tabellen. Ettan blir utnämnd “Svenska mästare”.

Förutom titeln som fotbollsmästare i Sverige för året kammar de även hem Lennart Johanssons pokal. Men viktigast för lagen är ändå att de får en plats i den andra kvalomgången till Champions League, en turnering som är superviktig för alla europeiska fotbollslag.

De lag som står som tvåor och treor under Allsvenskan får en plats i den första kvalomgången till nästkommande Europa League säsong, så även detta är platser som lagen tävlar om.

Deltagande lag i Allsvenskan

Följande lag är de lag som deltar i Allsvenskan:

 • AIK,
 • Degerfors IF,
 • Djurgårdens IF,
 • IF Elfsborg,
 • IFK Göteborg,
 • Hammarby IF,
 • Helsingborgs IF,
 • BK Häcken,
 • Kalmar FF,
 • Malmö FF,
 • Mjällby AIF,
 • IFK Norrköping,
 • IK Sirius FK,
 • GIF Sundsvall,
 • Varbergs BoIS,
 • IFK Värnamo.

Flest SM-guld är det Malmö FF som kammat hem. Närmare bestämt 22 sådana.

Här och då kan du se Allsvenskan

Allsvenskan sänds självfallet på TV och går att streama likaså för den som föredrar det.

I skriven stund är det Discovery som har sändningsrättigheterna för Allsvenskan 2022 både på TV och live stream. Därför kan du se matcherna på bland annat Kanal 5 och 9, varav du kan live streama dem i deras streamingtjänst Discovery +.

Avspark för respektive match under Allsvenskan är vanligtvis klockan 19.00 på vardagar. På helger spelas de första matcherna dock redan omkring klockan 15.00. När matcherna börjar kan givetvis variera så det är bra att hålla koll på tv-tablån i god tid.

Tips & Strategier för Allsvenskan Odds

Nu har vi gått igenom rätt grundläggande aspekter kring Allsvenskan och hur man spelar på oddsen under den svenska fotbollsturneringen. Nu saknas det bara att vi delar med oss av våra bästa tips och strategier för dig som vill tippa på matcherna eller hela Allsvenskan!

Besitt en bra bankrullehantering

Den gyllene regeln för all sorts spel om pengar är att bara satsa vad man har råd att förlora. Detta gäller naturligtvis också för när man spelar på Allsvenskan odds.

Det handlar alltså om att du måste bestämma hur mycket pengar du kommer att satsa under Allsvenskan. Naturligtvis beror detta på dina specifika ekonomiska förutsättningar. Det är aldrig en bra idé att spela med pengar som du inte har råd att förlora.

Förstå vad spelvärde är och hur det fungerar

Den överlägset mest populära strategin bland de som spelar på odds är att förstå sig på spelvärde. Detta handlar om att kunna hitta de situationer där det finns ett värde – det vill säga där spelbolagets erbjudna odds avspeglar en sannolikhet som är mindre än den egentliga sannolikheten.

Genom att veta hur man beräknar spelvärdet kan man få en fördel gentemot andra spelare. Något som i sin tur gör att man kan kamma hem fler och större vinster.

Vänd dig till välrenommerade spelbolag

Tyvärr ägnar inte tillräckligt många spelare tid och kraft åt att hitta de bästa spelbolagen. Här är det nämligen viktigast att vända sig till ett välrenommerat sådant, eftersom man då garanterar sin säkerhet.

Spelbolag med svensk spellicens är alltid att föredra som svensk spelare eftersom verksamheten då är under ständig tillsyn av Spelinspektionen.

Jämför odds innan du spelar

Innan du spelar på en match under Allsvenskan är det smart att se och jämföra odds från olika spelbolag. Olika spelbolag kommer nämligen erbjuda olika odds, även om oddsen inte skiljer sig markant från varandra. Faktiskt så är detta en spelstrategi som är avgörande för att generera de bästa möjliga potentiella vinsterna.

Allsvenskan Odds – Frågor & Svar

Hur spelar jag på Allsvenskan?

Du kan spela på Allsvenskan genom ett flertal olika svenska spelbolag. När du hittat ett spelbolag som erbjuder odds på Allsvenskan behöver du registrera dig. Därefter gäller det att göra en insättning och tippa på det resultat du önskar, antingen under spelets gång eller innan, beroende på vad du önskar samt vad spelbolaget erbjuder. Efter matchens slut delas eventuella vinster ut baserat på ens insats och de odds som spelbolaget fastställt.

Vad krävs för att jag ska spela på Allsvenskan?

För att spela på Allsvenskan, eller vilken liga som helst, måste du ha fyllt minst 18 år. Många svenska spelbolag tillåter endast spelare med BankID att spela.

Hur ökar jag mina vinstchanser?

Resultaten på oddsspel går inte att förutsäga. Man kan dock öka sina potentiella vinstchanser genom att förstå vad spelvärde är och hur det fungerar samt veta hur man beräknar huruvida ett spel har ett bra spelvärde eller inte. Att jämföra och hitta de bästa oddsen innan man placerar sina insatser är också en bra strategi för att öka sina vinstchanser.

Varför ska man spela på Allsvenskan odds?

Allsvenskan är inte bara underhållande och nervkittlande att följa med i förhållande till själva sporten, klubbarna och spelarna, men även otroligt kul då man kan krydda till upplevelsen genom att spela på oddsen!