Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Oddset Powerplay

Oddset Powerplay

Oddset Powerplay

Svenska Spels Oddset Powerplay lanserades 2009. Sedan dess har det blivit en av de mest populära oddsspelen. Det är enkelt att spela och man spelar på hockeymatcher. Kanske är det ett par av anledningarna till att det blivit så populärt. Svenska Spels Oddset Powerplay spelar du via deras hemsida, app eller spelombud. Precis som andra spel från Svenska Spel, kan du spela Powerplay ensam eller i grupp.

Favoriten bland hockeyfans

Du som gillar hockey och spel kommer älska Powerplay. Under säsongen finns matcher att spela på nästan varje dag. Att lägga spel är enkelt. Du väljer bara om du tror på hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. På Oddset Powerplay kan du spela på matcher från SHL, Allsvenskan men också andra hockeyligor som NHL. Det kan spelas på så länge någon av hockeyligorna. Under sommarmånader brukar man oftast få hitta annat att spela på.

Hur spelar man på Oddset Powerplay

Oavsett om du väljer att spela via Svenska Spels hemsida, app eller spelombud är grunden densamma. Du kollar vilka matcher som gäller. Därefter väljer du 1, X eller 2. Du kan hel- och halvgardera. Det påverkar såklart radinsatsen. Åtta av åtta rätt är det enda som gäller. Om du använder Svenska Spels hemsida eller app, kan du se statistik om lagen genom att klicka på lagnamnet. Det kan ge viktig spelinformation, att kolla lagformen ett par matcher bakåt.

Hur mycket kan man vinna?

Det är en rad faktorer som spelar in när det gäller hur mycket du kan vinna. För det första måste du få in åtta rätt. Inget annat gäller. För det andra beror det på hur många andra som prickar in åtta rätt. Slutligen spelar det in hur många som spelar totalt och din egen radinsats. Siktar du på höga vinster ska det alltså vara många som spelar, få som vinner och du bör ha en bra radinsats.

Head-to-head

Förutom de vanliga matcherna kan du också spela på head-to-head-konceptet. Här är det inte två lag som ställs mot varandra. I stället är det hur många mål enskilda spelare gör. Två spelare ställs mot varandra och du ska avgöra vem som gör flest mål. 1, X, 2 gäller även här. Ganska ofta står kampen mellan två mållösa spelare. Därför kan X ge en liten skrällchans.

Spela Oddset Powerplay på Svenska Spel

Du spelar naturligtvis Powerplay på Svenska Spels hemsida, app eller hos spelombud. Förutom Powerplay kan du även tippa på stryktipset, Topptipset eller vad nu du kan vara sugen att spela på. Hos Svenska Spel finns mycket information om de olika spelen, resultat och mycket annat. Hos Spelombuden har du liknande utbud, men allt är bara lite mer analog där.

Rätta din kupong

Enklaste sättet att rätta din kupong är at göra det via Svenska Spels hemsida eller app. Ett annat sätt är att följa resultaten live vid Svenska Spels hemsida. Det är ett lite mer spännande sätt att rätta dina spel. Sedan finns ju alltid möjligheten att gå till ditt spelombud för att rätta.

Lottade resultat

Ibland kan en match inte spelas på utsatt tid. Då lottas i stället resultatet. Lottningen tar hänsyn till de odds som satts. Ett resultat med lägre odds har större chans att inträffa. Lottade resultat redovisa cirka 45 minuter efter spelstopp. Det kan ta lite längre tid ibland, om det finns osäkerhet kring om matchen kan återupptas. Om fler än tre matcher behöver lottas ställs spelomgången in. Alla spel återbetalas i dessa fall.

Tips för att vinna på Powerplay

Här har du några snabba tips för att öka dina vinstchanser. Det är ändå 8 rätt du måste få in.

  • Läs på. Det finns massor information hos Svenska Spel om lagen.
  • Spela med vänner: Ju fler ni är som spelar desto större system kan ni spela.
  • Spela med PIX: Om du inte orkar läsa på finns Svenska Spels funktion PIX. Den tar fram ett resultat efter satta odds, hur övriga spelare samt en liten del slump.

Spela tillsammans

En sak som gjort Powerplay och andra poolspel hos Svenska Spel så populära, är möjligheten att spela tillsammans. Du kan dels spela tillsammans med vänner eller arbetskompisar. Dels kan du även köpa färdiga andelsspel. De finns att köpa både online och hos ditt spelombud. Du kan leta information efter hur framgångsrika de olika spelläggarna är.  Andelsspel är ett sätt att förbättra dina vinstchanser. Däremot är man ju fler som delar på vinstpengarna.

Powerplay – enkelt att spela, svårt att pricka 8 rätt

Svenska Spels Oddset Powerplay omsätter stora summor varje dag. Det är ett mycket populärt spel. Naturligtvis beror det på att ishockey är en populär sport tillsammans med att Powerplay är ett enkelt spel. Det är precis som välkända Stryktipset, Topptipset och liknande spel. Däremot är det inte helt lätt att få de där åtta rätten. Det är ingen utdelning på sju eller mindre. Även kuponger med “säkra” matcher brukar innehålla överraskningar.

Chans att skrälla

Om du vill ha de höga vinsterna räcker det inte med att pricka åtta rätt. Omgångar med övervägande del favorittippade lag ger sällan höga utdelningar. Men, samtidigt är hockey ett snabbt spel där även “säkra” utgångar kan ändras. Det gäller att hitta matcher där kan odds och vad folket tippar inte stämmer överens. Där finns chans att skrälla och få de lite högre vinsterna.

Hur mycket betalas ut?

Oddset Powerplay från Svenska Spel har en utbetalningsgrad på 70%. Det är ganska högt för att vara från Svenska Spel. Stryktipset och Europatipset har lägre utbetalningsgrad. Turspelen har ännu lägre. Jämför man med andra spelbolag är det dock ingen hög utbetalningsgrad. Det finns spelbolag som har utbetalningsgrader på över 90%. Där finns även liknande spel som Powerplay.

Radinsatser på Oddset Powerplay

I Powerplay tippar du på hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Det är inga konstigheter, bara en variant av det klassiska tippningssystemet. Radinsatserna är 1, 2, 5 eller 10 kr. Varje hel- och halvgardering höjer naturligtvis radinsatsen. Den totala radinsatsen får inte vara högre än 20 000 kr. Det är trots allt Svenska Spel det handlar om.

Löpande odds

Svenska Spel Powerplay använder sig av löpande odds. Det innebär att de slutgiltiga oddsen kan ändras fram till spelstopp. Det finns alltså inga anledningar att lämna in sin kupong tidigt. Du får ändå samma odds som andra som spelat på samma utfall som du. Löpande odds är alltså kopplat till hur många som spelar på ett resultat. Inte heller kan du se hur stor vinst det kan bli, förrän efter spelstopp.

Vilka ligor kan man spela på?

Som bekant kan Svenska Spel Powerplay endast spelas på ishockey. Ligorna som gäller är SHL (Svenska Hockeyligan) och NHL (National Hockey League). Det är dels den internationellt mest kända hockeyligan och Sveriges högsta. Dessutom händer det att andra ligor får plats på kupongen. Ishockey spelas ju bara på en begränsad tid på året. Under sommaren är Powerplay helt stängt å spel. Då får du titta på Stryktipset, Topptipset eller liknande spel.

Var kan du spela Powerplay

Precis som alla spel från Svenska Spel kan du spela Powerplay på Svenska Spels webbplats eller app. Det går också bra att spela hos ditt lokala spelombud. Eftersom det är ett licensierat spel från Svenska Spel finns det inte på några andra plattformar. Däremot finns det liknande spel hos andra aktörer. Både på Svenska Spel online och hos spelombud kan du välja köpa andelar i andelsspel. Håll utkik efter duktiga spelläggare!

Begreppen du ska kunna

Vill man bli bra på en typ av spel är det bra att veta vilka begrepp som används. Vill man verkligen satsa på ett spel, bli bra på det och kanske dra in lite vinster är det bra att kunna jargongen. Mycket är lika mellan olika spel men vissa kan vara specifika för det speciella spelet. När det gäller Powerplay bör du känna till head-to-head, radinsats, spelstopp och lottningen. Vi har redan gått igenom några men staplar upp dem igen.

Head-to-head

Normalt spelar man på olika matcher i Oddset Powerplay. I head-to-head ställs i stället två spelare mot varandra. Du väljer om 1 gör flest mål, om de göra lika många mål (X) eller om 2 gör flest mål. Det är inte helt ovanligt att båda spelarna är mållösa. Därför kan X vara ett givet val. Håll koll på hur övriga har spelat för att hitta skrällchanser.

Radinsats

Efter att du spelat dina rader väljer du radinsats. Du kan välja mellan 1, 2, 5 eller 10 kr. Varje halv- och helgardering ökar din radinsats. Som sagt är maxbeloppet 20 000 kr. Har du en kupong med många säkra matcher ska du kanske välja en högra radinsats. Är det en svår kupong ka du möjligen vara lite försiktigare med din radinsats.

Spelstopp

Svenska Spels Powerplay stänger spelet en minut innan matchstart. Eftersom det är löpande odds finns det fördelar att vänta till strax innan spelstopp, innan du lämnar in din kupong. Det är löpande odds och ju närmaste spelstoppet du är, desto mer rätt är oddsen. När du är inne på Svenska Spels hemsida eller app syns tydligt när spelstoppet närmar sig.

Lottning

Ibland kan en match inte spelas under spelomgången. Det kan vara att den flyttas, blir försenad eller helt enkelt ställs in. Då lottar Svenska Spel fram ett resultat. Lottningen följer oddsen. Ett lågoddsat resultat har större möjlighet att inträffa. Det finns utförlig information hos Svenska Spel, hur lottningen går till. Om tre eller fler matcher inte kan spelar, återbetalas allt spel på spelomgången.

Fördelar och nackdelar med Oddset Powerplay

  • Utbetalningsgrad på 70% är ganska högt för att vara Svenska Spel. Stryktipset, Europatipset och Lotto betalar ut sämre. Däremot finns det gott om andra aktörer som betalar ut över 90% till spelarna. Det finns dessutom liknande spelalternativ hos dem.7
  • Inget för den oinsatte. Oddset Powerplay innehåller såklart en del slump och tur. Men du bör kunna din hockey. Till skillnad från renodlade turspel lönar det sig att vara påläst.
  • Tålamodsprövande. Du får inga snabba resultat som resultat och annan livebetting.

Andra Oddset-spel

De olika Oddset-spelen hör till Svenska Spels populäraste spel. Här finns exempelvis Oddset Lången, där du bara kryssar 1-X-2 i ett antal matcher. I Oddset Matchen ska du förutse slutresultatet i 1-12 matcher. Oddset Bomben är ungefär likadan, men du måste ha med minst 2 matcher. De ger ofta lite högre odds. Oddset Live handlar om spel när väl matchen börjat. Slutligen finns även Oddset Powerplay som du inte behöver någon närmare presentation av.

Strategier för Oddset Powerplay

Det finns inga tips eller system som garanterar vinster. I slutändan är det spelbolagen som tjänar pengar. Däremot kan ju vi som gillar spel ta till några knep för att förbättra vinstchanser. De här strategierna är såklart inte unika för Powerplay. De kan tillämpas på alla typer av spel där odds och sannolikhet är inblandade.

Läs på

Det är både roligt och fördelaktigt att läsa på om matcherna. Kolla statistiken, undersök skadeläget, analysera formen. Du kan titta på hur det historiskt har sett ut mellan de två lagen. Kanske har favoriten svårt att slå just detta lag på bortaplan. Det finns ingen onödig information. Ta fram statistiknörden i dig.

Halv- och helgardera

Att spika hela vägen kan kanske ge billiga kuponger men chanserna till vinst är obefintliga. Så duktig är ingen att tippa matcher. Lägg dit några halv- och helgarderingar. Spara spikarna till de riktigt säkra matcherna. Få en bra blandning och se till att du inte behöver lägga för mycket pengar på kupongen. Varje halv- och helgardering ökar radkostnaden, som bekant.

Spela med vänner eller med experter

Är ni ett gäng hockeyintresserade vänner är det inte bara roligare att spela tillsammans. Dessutom får ni betydligt mer att spela för. Ju fler ni är som lägger en insats, ju fler tecken kan du ha på din kupong. Ni kan även öka er radinsats. Svenska Spel har en funktion för att spela tillsammans, som är mycket användbar. Att köpa andelar är en variant på detta.

Kolla streckfördelning och odds

Att hitta spelvärde är exempelvis när svenska folket spelar på ett annat sätt en vd oddsen föreslår. Ibland kan folk ha en förkärlek att spela på favoriter, trots att kanske oddsen säger något annat. Det är dessa matcher och resultat som kan ge högre vinster, vid åtta rätt. Enbart favoriter på en kupong gör dig sällan rik.

Använd Svenska Spels egna funktioner

Om du varken har tid eller lust att läsa på eller dela vinster med vänner har du andra möjligheter. Svenska Spel har en funktion som heter Pix. Den är för dig som snabbt vill spela några rader och endast välja din egen radinsats. Pix tar fram resultat utefter odds och hur andra personer har spelat. De lämnar även en liten del åt slumpen. Du hittar lätt Pix när du är inne på Svenska Spels hemsida eller app.

Att spela på Svenska Spel

Att spela på Svenska Spels hemsida eller app är enkelt. Du både registrerar dig och loggar in med bank-id. Det finns inga andra sätt att skapa konto eller logga. Det är ett smidigt sätt att sköta det hela men vissa kanske inte uppskattar att du inte kan vara anonym. Även hos Svenska Spels ombud krävs id-kort. Du sätter in pengar via Swish, betalkort eller banköverföring. Bank-id krävs för övrigt hos alla spelbolag med svensk licens.

Spelpaus

Spelpaus är en funktions som krävs hos alla spelbolag med svensk licens. Det är en form av personlig självavstängning. Du väljer själv för hur länge avstängningen ska gälla. Viktigt att veta är att avstängningen gäller hos alla bolag med svensk licens. Stänger du av dig hos Svenska Spel stänger du av dig hos alla spelbolag som verkar i Sverige.

Sammanfattning Oddset Powerplay

Oddset Powerplay är en rolig spelform för den hockeyintresserade och andra. Det skadar inte att vara lite påläst. Sedan bör du ha lite tur också. Du kryssar 1-X-2 och endast åtta rätt gäller. Det ges ingen utdelning för lägre antal rätt. Förutom att spela på matchresultat kan du spela på vem som gör mest mål av utvalda spelare. Du kan spela själv eller tillsammans med andra. Oddset Powerplay spelas på Svenska Spels hemsida, app eller via spelombud.